Rólam

Gašparová Katarína az asszonyi nevem a lánykori Lehel Katalin. Két lányom van és mindent amit csinálok, azt értük teszem, mert övék a jövő és én a „múltat járom...“
VöröskőVöröskőHviezdoslav térKis-Kárpátok, Récse

A múlt

Eredeti szakmám, könyvkerskedő. Rövid ideig a város legrégibb könyvesboltjában a Steiner Antikváriumban dolgoztam, melynek a légköre a régi várost foglalja magába. Ebben az időben részt vettem az idegenvezetői tanfolyamon. 1995 májusában sikeresen levizsgáztam és elkezdtem vezetni. E kedvtelés mellett a szüleim palacsintázójában dolgoztam, mely szintén egy kellemes színfoltja a városnak. Egyre több kínálatot kaptam a központi irodától, ezért a második anyaságim után kiváltottam az iparengedélyt. A kedvtelésből hivatás lett. Sok kiváló emberrel volt szerencsém találkozni. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy köztük a volt magyarországi elnökkel is, Mádl Ferenccel.

A jelen

Főállásban, 27 éves tapasztalattal, szakképzetségel – újravizsgáztatással (Akreditáció-jelvény-igazolvány-iparengedély) idegenvezetek Pozsonyban és környékén. Honismereti kimenőket csinálok a városi kulturális és információs központ részére, szlovák, cseh és magyar turistákat idegenvezetek több hazai és magyar utazási iroda felkérésére. E mellett zártcsoportoknak (társulatoknak, diákoknak, iskoláknak, családoknak...) is dolgozom. A városnézésen kívül betudom biztosítani az ebédet, szállást, megszervezem a programot.

Lacinka

Második otthonom a város legrégibb palacsintázója – Lacinka, Šancová 18, Bratislava. Itt dolgozom másodállásban. 31 éve süti a család a palacsintát és még mindig mindenkinek izlik.